Lancia Gamma Coupe S2

In 1977 werd een coupé-uitvoering van de Lancia Gamma geïntroduceerd die weliswaar technisch geheel gelijk was aan de Berline maar qua carrosserie weinig overeenkomsten kende met het zusje. Volgens de overlevering zouden Sergio Pininfarina en zijn chef-ontwerper Aldo Brovarone zich bij de berline erg hebben (moeten) laten leiden door de wensen van de fabrikant en hebben zij zich op de coupé, die zij op eigen intiatief ontwierpen, flink uitgeleefd. Eén blik op beide auto’s maakt het gerucht geloofwaardig. De enige uitwisselbare delen zijn de clignoteurs, de koplampen en de grille, al het overige aan de koetswerken is anders.

De Gamma coupé heeft, met name in zij-aanzicht, sterke trekken van de vrijwel gelijktijdig door Pininfarina getekende Ferrari 412.

Lancia Gamma Coupe S2

Deze Lancia Gamma Coupe S2 uit 1981 met 96.000km op de teller wordt in Duitsland te koop aangeboden door DLS Automobile. Het betreft een auto die afkomstig is van de eerste Zwitserse eigenaar.

lancia-gamma-coupe-s2-03

De motor, een 120pk sterke 2.0 liter, zou gereviseerd zijn en er inmiddels 3.000km op hebben zitten. De vraagprijs van de opmerkelijk vormgegeven Italiaanse coupé is € 11.950.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Gamma Coupe S2”