AC Aceca

De AC Aceca is van 1954 tot 1963 gebouwd door het Britse AC Cars Company. De Coupé was gebaseerd op de open tweezitter, de AC Ace, en werd met de hand gebouwd conform de Britse traditie met hout en een stalen buizenframe als basis. Onder de kap lag een eigen motor van AC (151 stuks), een versie van Bristol (169 stuks) of een motor uit de Ford Zephyr (8 stuks). Het was een relatief lichte auto door het buizenframe en de aluminium carrosserie. Mede dankzij de ideale 50/50 gewichtsverhouding beschikte de Aceca over een ongekend weggedrag. De vanaf prijs destijds was £ 1.722 in Engeland.

AC Aceca

Deze AC Aceca Coupé uit 1955 wordt te koop aangeboden in Duitsland via Classic Driver. De auto beschikt over een FIVA pas en heeft in 2014 deelgenomen aan de Mille Miglia. Volgens de verkoper verkeert de Aceca in een zeer goede staat en zijn de motor en versnellingsbak in 2014 gereviseerd. De auto is uitvoerig gedocumenteerd waaronder een fotoreportage van de restauratie.

ac_aceca_jg_1955_005 ac_aceca_jg_1955_002

Nieuw is de stijlvolle coupé geleverd in London, na een aantal jaren werd een inwoner van New York verliefd op de Britse sportauto waarna deze verscheept werd. Daarna zou de auto gedurende 46 jaar in de USA verblijven en kende in die tijd vier eigenaren. In 2013 kwam de AC in Zwitserse handen waarna een restauratie werd ingezet. Daarbij was het van belang dat de auto geschikt moest zijn voor oldtimer rally’s. Daar is men dan ook uitstekend in geslaagd en wij kunnen ons voorstellen dat deze beauty een echte blikvanger is in een veld historische racers. De auto gaat binnenkort geveild worden en men verwacht een opbrengst tussen de ongeveer € 150.000 en € 168.000.

Deel hieronder je mening over deze AC!

Tags from the story
0 replies on “AC Aceca”