Abarth 750 GT Zagato

De bedenker van de Abarth 750 Zagato, Carlo Abarth, had in 1956 al een stevige reputatie opgebouwd als tuner van Fiat motoren en was succesvol in vele autorace klassen. Om het succes voort te zetten in de 750cc klasse vroeg Abarth Zagato om op basis van de Fiat 600 een snelle raceauto te ontwerpen. Met als resultaat dit waanzinnige kleine italiaanse racertje. De aluminium body zorgde voor een laag gewicht van 535 kilo. Samen met de door Abarth getunede motoren, er werd 20 pk extra uitgeperst, waren de auto’s serieus snel. Meteen in 1956 eindigde het model als tweede in de Mille Miglia in zijn klasse.

De serieproductie werd in 1957 opgestart met de Zagato 750 GT. Kenmerkende details zijn de “double bubbles” in het dak en de dubbele luchtinlaten achter bij de motorkap. De “doube bubbles” hebben ook echt een functie, anders zou er geen plek voor het hoofd zijn.

Vandaag de dag is het één van de meest benijdenswaardige Abarth’s ooit gebouwd. Mede doordat er maar 600 stuks gebouwd zijn, en er vele gesneuveld zijn in de racerij, is het een collectors item geworden. Dit exemplaar in topconditie wordt in Duitsland aangeboden voor € 85.000 en beschikt over de FIA-papieren. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Geef je mening over deze auto hieronder!

Tags from the story
0 replies on “Abarth 750 GT Zagato”