Rolls Royce Flying Spur Estate

Rolls Royce introduceerde de Silver Spirit in 1980 als opvolger van de zeer succesvolle Silver Shadow II, onder de kap lag dezelfde 6.8 liter V8 motor als zijn voorganger gekoppeld aan de 3-traps automaat. Het model werd ook met een verlengde wielbasis aangeboden die de naam Silver Spur meekreeg, uiteindelijk werd de Silver Spur de opvolger van de Silver Spirit in 1989 met diverse verbeteringen aan het interieur, onderstel en een 4-traps automaat. De laatste versie verscheen in 1993, de Silver Spur III, die over een nog krachtigere V8 beschikte en voor het eerste van airbags werd voorzien. In 1996 besloot de Britse fabrikant een gelimiteerde serie van de Silver Spur III op de markt te brengen door een turbo op de V8 te monteren, gelijk aan de Bentley Turbo R. De Rolls Royce Flying Spur was geboren! In eerste instantie was men voornemens 50 exemplaren te bouwen, uiteindelijk verlieten 134 stuks de fabriek.

Rolls Royce Flying Spur Estate

Deze Rolls Royce Flying Spur Estate uit 1995 wordt in Engeland te koop aangeboden via Classic-Trader.  Naast Italië heeft Engeland een grote reputatie als het gaat om carrosseriebouwers die bestaande modellen in kleine series op de markt brachten, vaak na afgifte van een flinke som geld. Het was echter het Amerikaanse bedrijf West Coast Customs die deze Rolls naar Estate ombouwde. De tweede eigenaar kwam in 2011 in bezit van de auto met slechts 19.000 miles op de teller, hij was een directielid van een grote platenmaatschappij een woonde in Californië. Daar kwam hij op het idee de Flying Spur om te bouwen, echter was hij niet gecharmeerd van de bekende conversies die naar zijn mening te hoekig waren.

Daarop gaf hij opdracht aan West Coast Customs waarbij hij aan gaf dat de fabriek in Crewe er trots op moest zijn, de auto moest zoveel mogelijk origineel ogen. Er zijn dan ook enkel zeer hoogwaardige materialen gebruikt. In 2014 keerde de rechts gestuurde Estate terug naar Engeland, er staat nog altijd maar 25.000 miles op de teller. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Rolls Royce!

Tags from the story
0 replies on “Rolls Royce Flying Spur Estate”