VW Kever Offroad Ovaal

Dit is met zekerheid één van de bekendste en tevens langst geproduceerde auto’s ooit! De Volkswagen Kever is gebouwd van 1938 tot 2003 en is uitgegroeid tot een icoon. Tot 1967 stond het model bekend als de Typ 1, 1200 of 1300 waarbij de benaming was afgeleid van de motorinhoud. Bronnen vermelden dat de New York Times waarschijnlijk de eerste was die met de benaming “Beetle” kwam. Uiteindelijk zouden er meer dan 20 miljoen exemplaren geproduceerd worden.

De geschiedenis begint met een opdracht van Adolf Hitler aan Ferdinand Porsche om een auto voor het volk te maken. Er werd een viercilinder boxermotor achterin geplaatst. Echter door de oorlogsindustrie was er weinig capaciteit om de productie grootschalig op te starten, pas na de oorlog liepen er grote aantallen van de band. De eerste modellen hadden geen achterruit, natuurlijk was dit erg onhandig en werden er twee kleine ruitjes in de vorm van een bril geplaatst wat de bijnaam “brilkever” opleverde.

Begin jaren ’50 werd de achterruit vergroot met 50% wat het model de bijnaam “Ovaaltje” opleverde. Door de jaren heen werden er steeds weer verbeteringen uitgevoerd. Zo was de enige overeenkomst tussen het model uit 1949 en de Kever uit 1970 een rubberen afdichtstrip  van de motorkap.

De laatste Kever werd gebouwd in Mexico op 30 juli 2003. Daarvoor was de productie in Duitsland al gestopt toen de Volkswagen Golf zich in 1974 als opvolger aandiende.

VW Kever Offroad Ovaal

Deze VW Kever uit 1954 wordt te koop aangeboden via Classic Driver en betreft wel een heel bijzonder aanbod. De Kever is namelijk geheel opnieuw opgebouwd op basis van het onderstel van een VW Kübelwagen. Dat is een voertuig dat in de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt door de Duitse Wehrmacht en de Waffen-SS met de Kever als basis. Feitelijk was het de Willy’s Jeep van de Duitsers, echter presteerde deze niet zo goed in ruw terrein omdat de Kübelwagen enkel over achterwielaandrijving beschikte.

VW Kever Offroad Ovaal 01

Dit exemplaar is zeer vakkundig door een specialist opgebouwd en beschikt over het begeerlijke ovale achterruit en een vouwdak. Men vraagt € 29.970 voor de opmerkelijke Kever.

Deel hieronder je mening over deze VW!

Tags from the story
0 replies on “VW Kever Offroad Ovaal”