Monteverdi Sierra Cabriolet

De Monteverdi Sierra was een luxe sedan die werd geproduceerd tussen 1977 en 1982, het model verving de high-speed 375-serie. Het Zwitserse bedrijf  reageerde hiermee op de oliecrisis van de jaren zeventig, als gevolg hiervan zakte de vraag naar krachtige high-performance sportwagens in. De Sierra werd daarom kleiner, lichter en goedkoper dan de vorige Monteverdi modellen en luidde tevens de verschuiving in bij Monteverdi van snelle sportwagens naar auto’s die meer gekenmerkt werden door luxe en comfort. Monteverdi omarmde met de Sierra het concept van de boutique auto’s waar ze een jaar eerder succesvol mee begonnen was met de jeep Safari. Dit betekende dat Monteverdi de auto niet van scratch af aan zelf ontwikkelde, maar een auto van een ander merk aanpaste. Ondanks dat de pers positief was over de Sierra werd het model slechts in kleine aantallen geproduceerd als sedan, stationwagen en cabriolet.

Monteverdi Sierra Cabriolet

Deze rood metallic Monteverdi Sierra Cabriolet uit 1978 wordt in Zwitserland te koop aangeboden via Autoscout24.ch. Het betreft een auto van de eerste eigenaar waarvan er slechts twee exemplaren zouden zijn gebouwd.

monteverdi-sierra-cabriolet-03

Volgens de verkoper verkeert de auto in een perfecte staat, de teller staat pas op 24.000km. Het prijskaartje vermeld omgerekend ongeveer € 170.000.

Deel hieronder je mening over deze Monteverdi!

Tags from the story
0 replies on “Monteverdi Sierra Cabriolet”