Alpina B12 5.7

De Alpina B12 5.7 Coupé is één van de snelste auto’s door het Duitse merk gemaakt, met zijn dikke twaalfcilinder en toepassing van Formule 1 techniek was het de eerste Duitse productie auto die de barrière van 300 km/u doorbrak. De auto waarop de B12 was gebaseerd was al niet onderbedeeld en door BMW Motorsport geoptimaliseerd, toch wist Alpina er meer uit te halen met als resultaat; 416pk en 570Nm koppel. Met de Shift-Tronic verviel het koppelingspedaal, dat ging automatisch wanneer je schakelde, feitelijk was het de voorganger van BMW’s SMG-versnellingsbak. Uiterlijk onderscheidde de B12 zich door de carbon motorkap met extra koelsleuven, grotere Alpina wielen en een ultraluxe interieur.

Alpina B12 5.7

Deze Alpina B12 5.7 in Alpina Blue wordt in Duitsland te koop aangeboden door Mint Classics via hun Facebookpagina en vind je nog niet terug op hun website waar je overigens veel lekkers uit Beieren kan vinden. Dit exemplaar is echter één van de meest opmerkelijke Alpina’s ter wereld met slechts 8.991km op de teller! Om het nog magischer te maken, het betreft een B12 met handbak. Slechts 25 van de 57 gebouwde exemplaren beschikken over deze versnellingsbak.

 

De exoot heeft slechts 1 eigenaar gehad en verkeert volgens de verkoper in een perfecte originele staat. Een prijs wordt helaas niet vermeld.

Deel hieronder je mening over deze Alpina!

Tags from the story
0 replies on “Alpina B12 5.7”