Lamborghini 350 GT

De wereld stond op zijn kop toen Ferrucio Lamborghini in 1964 de 350 GT met Carrozzeria Touring body presenteerde in Genève.

I had forgotten just how much fun it was to drive a really good, quick sports car. Even after having owned a couple of Ferraris… I would say that the Lamborghini is the most desirable sports/GT car I have driven” – Aldus de journalist Henry N Manney III die schreef voor Car magazine in juli 1965 over zijn ervaringen met de 350 GT

Het zou het eerste model worden dat in Sant’Agata geproduceerd werd, een weloverwogen design dat ontsproten werd uit de samenwerking van het kwartet Giotto Bizzarrini, Gian Paolo Dallara, Paolo Stanzani en Bob Wallace. Dezelfde heren zouden later verantwoordelijk zijn voor het adembenemende design van de Lamborghini Miura.

Onder de kap van de Lamborghini 350GT lag een 320pk V12 gekoppeld aan een versnellingsbak van ZF. Slechts 131 exemplaren zouden er geproduceerd worden, allen voorzien van een aluminium body, voordat de grotere en meer softe 400 GT 2+2 zich aandiende.

Lamborghini 350 GT

Deze Lamborghini 350 GT wordt in Zwitserland te koop aangeboden door Kidston. Chassisnummer ‘0331’ is gebouwd in 1965 en werd verscheept naar de USA waar deze in januari 1966 werd geleverd aan de agent van het Italiaanse merk in New York, Jake Kaplan. De originele kleurstelling was in het fraaie donkerblauw metallic met tabacco leer, een klassieke tijdloze combinatie.

Waarschijnlijk woonde de eerste eigenaar in Californië, de auto is lang van de radar verdwenen en dook in 2005 op in Frankrijk toen deze door een garage werd verkocht voor € 28.832 met nog altijd maar 15.778km op de teller. Later werd de auto opgenomen in de collectie van het bekende Rosso Bianco Museum. De huidige eigenaar kocht de 350 GT in 2014 en zorgde ervoor dat deze in top staat bleef zonder er mee te rijden. De matching-numbers Lamborghini verkeert dus in originele staat en beschikt waarschijnlijk over de best denkbare kleurencombinatie. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

Tags from the story
0 replies on “Lamborghini 350 GT”