Alfa Romeo Giulietta Spider

In 1955, een jaar nadat de Coupé werd geïntroduceerd, verscheen de Spider waarbij er bijzondere verhalen gaan over de naamgeving. Het meest aannemelijke verhaal is dat de auto, in eerste instantie Typo 750 genaamd, vernoemd is naar de volgende gebeurtenis. Ten tijde van de introductie van de Berlina in 1950 op de Autosalon van Parijs doemt een bekende Russische prins op, blijft bij de tafel van het management van Alfa Romeo staan en zegt: “ik zie acht romeo’s en niet één Juliet”. Dat zou het moment zijn waarop de welluidende naam tot stand kwam.

De Spider was gebaseerd op de Sprint, echter met een verkorte wielbasis en woog zo’n 860kg. In combinatie met de 1.290cc motor zorgde dat voor levendige prestaties.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze matching numbers Alfa Romeo Giulietta Spider uit 1957 in knalblauw wordt te koop aangeboden in Nederland door Prins Classics. De auto met kilometerstand 39.345 is oorspronkelijk nieuw in Italië geleverd met een verse witte laklaag en onlangs uit Spanje geïmporteerd. De Alfa verkeert niet in concoursstaat, echter het interieur is vernieuwd en de motor zou als een zonnetje lopen. De prijs? € 39.900.

Deel hieronder je mening over deze Alfa!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulietta Spider”