Ferrari 512i BB

De Ferrari 512 BB (Berlinetta Boxer) is geproduceerd tussen 1973 en 1984 en was een behoorlijke stap voor Enzo Ferrari. De 512 BB was namelijk de eerste “echte” Ferrari met een middenmotor,  de Dino ging hem voor maar werd niet als echte Ferrari gezien. Enzo twijfelde of deze opstelling niet te moeilijk te berijden zou zijn voor de gemiddelde bestuurder. Vele jaren aan testen gingen er aan vooraf voordat Enzo het stuur aan zijn klanten over durfde te geven.

In oktober 1981 stelde Ferrari de 512i BB voor waarbij de belangrijkste wijziging onder de kap zat. De Weber carburateurs op de twaalfcilinder motor werden vervangen door Bosch brandstofinjectie. Hierdoor werd de levensduur van de motor vergroot en bovendien was deze veel makkelijker te onderhouden. De 512i BB bleef slechts drie jaar in productie. Met de introductie van de 512i BB was het model nog steeds niet leverbaar in Amerika omdat Ferrari er niets voor voelde de goedkeuring voor weggebruik daar te doorlopen, bovendien de opvolger Testarossa zou ook al snel zijn opwachting maken in 1985. De oplossing voor Amerikaanse klanten was de regelgeving omzeilen door het model in Europa af te laten leveren en naar Amerika te importeren

Deze Amerikaanse architect heeft zijn kantoor aangepast zodat hij tijdens zijn werk zich kan laten inspireren door de sexy lijnen van zijn Ferrari 512i BB:

Deze 512i BB uit 1984 wordt te koop aangeboden in Engeland en is zo’n exemplaar die nieuw is geleverd in Europa en direct is geïmporteerd naar Californië. In die zonnige droge staat heeft de BB slechts 18.000 kilometer afgelegd voordat deze naar Engeland werd geïmporteerd. Volgens de verkoper verkeert de auto in absolute top staat zowel aan de binnen- als de buitenzijde. Het zou één van de beste exemplaren zijn die er momenteel te vinden zijn. Technisch is de BB helemaal nagelopen door de verkoper en zijn alle relevante zaken vervangen. Volgens kenners heeft dit model de potentie om in de toekomst verder in waarde te stijgen. De prijs voor dit exemplaar is omgerekend ongeveer € 197.500. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Geef hieronder je mening over deze auto!

0 replies on “Ferrari 512i BB”