Maserati Karif

De Maserati Karif is geproduceerd tussen 1988 en 1993, het was een luxe en snelle GT die in een kleine oplage van 250 stuks gebouwd zou worden. Uiteindelijk bleef de teller steken op slechts 222 exemplaren.

Technisch was de Karif gebaseerd op het verkorte chassis van de Maserati Spyder, echter had deze een betere stijfheid door het vaste dak. Zagato was verantwoordelijk voor de productie. Onder de kap lag de meest krachtige Biturbo motor met 2.8 liter inhoud die 285pk leverde. Samen met het relatief lage gewicht van 1.300kg zorgde dat voor aansprekende prestaties, zo kon de Karif een topsnelheid behalen van meer dan 255 km/u en ging naar de 100 km/u in 5,6 seconden, de latere versies met katalysator moesten het met minder pk’s doen.

Maserati Karif

Deze Maserati Karif uit 1988 wordt in Zwitserland te koop aangeboden via Classic-Trader.com. De Karif is een zeldzaamheid op de aanbodsites, dit betreft een zeer vroeg exemplaar met nummer 10, en we moeten zeggen dat de knalrode kleur de Karif uitstekend staat!

maserati-karif-02

Volgens de verkoper is de auto gedurende de bijna 30 jaar uitstekend onderhouden en gedocumenteerd. Gezien de exclusiviteit en relatief lage kilometerstand van 106.000km is de prijs te overzien met € 27.895.

Deel hieronder je mening over deze Maserati!

Tags from the story
One reply on “Maserati Karif”

Comments are closed.