Mercedes-Benz 500 SEL W126 Estate

De Mercedes-Benz S-Klasse met de interne benaming W126 is wellicht één van de meest robuuste S-Klasse modellen ooit gebouwd. De bouwkwaliteit en de luxe van de auto was ongekend voor die tijd, het model verscheen in 1979 voor het eerst op de markt en zou maar liefst tot 1991 in productie blijven. Onder de lange motorkap lag een zes-in-lijn of V8 benzinemotor. In tegenstelling tot de USA is er in Europa nooit een dieselmotor in de W126 geleverd. De SEL betrof een met 14 centimeter verlengde versie waarbij de extra ruimte met name ten goede kwam aan de achterpassagiers.

Mercedes-Benz 500 SEL W126 Estate

Deze Mercedes-Benz 500 SEL W126 Estate wordt in Duitsland te koop aangeboden door Rosier Classic Sterne en betreft een wel heel bijzonder exemplaar! Op 3 december 1981 verliet de onverwoestbare Benz de fabriek in Sindelfingen in donkerblauw, later in de jaren ’80 werden dit soort Duitse kwaliteitsproducten gemeengoed in Japan bij de meer vermogende zakenmensen, zo belandde deze SEL ook in het land van de rijzende zon.

 

Het was een Japanse kunstenaar die de auto importeerde en besloot zijn eigen unieke S-Klasse te creëren samen met een Japanse carrosseriebouwer waarbij ruimte en luxe voorop stonden. En dat is gelukt! Zie hier de bijzondere creatie in de originele Mercedes kleur Horizontblau met felrood leren interieur, het meest opvallend is de ombouw naar stationcar wat net voor wat extra ruimte zorgt. Voor 31.900 Euro rij je deze unieke S-Klasse.

Deel hieronder je mening over deze Mercedes-Benz!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz 500 SEL W126 Estate”