Preview: Techno Classica 2015 Essen

Van 15 tot en met 19 april vind Techno Classica in Essen weer plaats, na meer dan 25 jaar is dit evenement uitgegroeid tot de belangrijkste ontmoetingsplek van de internationale klassiekerwereld. Vanuit de hele wereld komen dealers, verzamelaars, toeleveranciers, autofabrikanten, kenners en liefhebbers van oldtimers en youngtimer bij elkaar in maar liefst 20 hallen om het beste van het beste te tonen. Totaal zijn er 2.500 standhouders en verwacht men ongeveer 190.000 bezoekers!

Ook de grote merken beginnen te realiseren dat ze een prachtige erfenis met zich mee dragen, zeker 25 automerken pakken dan ook uit met spectaculaire stands waar ze de hoogtepunten in hun modellenprogramma uit de geschiedenis van hun merk delen met het publiek. Zo verscheen Land Rover dit jaar ook voor het eerst met een eigen stand, maar ook merken als BMW, Volkswagen, Porsche, Citroën, Mercedes, Opel, Volvo, Alfa Romeo en Ford pakken flink uit.

Erg sympathiek is de aanwezigheid van nagenoeg alle merkenclubs waar de leden je werkelijk aansteken met hun enthousiasme over “hun” merk en tevens de fraaiste modellen laten zien uit hun ledenbestand. Bovendien zoek je een onderdeel voor je restauratieproject? Als je het hier niet vindt vind je het nergens.

Wij waren aanwezig op de openingsdag en mochten enkele uren voordat de deuren opengingen al een kijkje gaan nemen. De kwaliteit en hoeveelheid van het aanbod maakte diepe indruk op ons en de wereld van klassieke auto’s lijkt gezonder als ooit doordat er zichtbaar veel verkocht werd. Het lijkt ook alsof de geijkte gewilde modellen maar duurder en duurder worden. Dat laatste is wat ons betreft dan ook het enige kleine minpuntje want het leidt tot een enorm aanbod van Porsches 911 en 356, daarnaast heeft de kleinere beurs (zeg tot € 30.000) er weinig te zoeken. Natuurlijk delen we graag onze indrukken met je in deze fotoreportage, echter het beste advies wat we je kunnen geven is er gewoon heen te gaan!

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
One reply on “Preview: Techno Classica 2015 Essen”

Comments are closed.