Volvo V70 R

De eerste generatie Volvo V70 was een doorontwikkeling van de Volvo 850 en is geproduceerd tussen 1997 en 2000. Daarna volgde een drastisch gewijzigde opvolger waardoor deze eerste generatie nu veelal wordt aangeduid als V70 Classic. Onder de kap lag altijd een vijfcilinder met een kenmerkend, en door liefhebbers geliefd geluid. Omdat het een doorontwikkeling betreft van de 850 is de V70 Classic een zeer betrouwbare auto. Volvo had namelijk bovengemiddeld geïnvesteerd in de ontwikkeling van de 850 om de betrouwbaarheid op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen.

De R-line is de sportieve tak binnen de Volvo familie en je kan deze Volvo V70 R zien als de opvolger van de Volvo 850 T5-R die zorgde voor een revolutionaire imagoverandering van Volvo. De V70 R beschikt over een 245pk vijfcilinder gekoppeld aan een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Deze modellen waren zowel leverbaar met vierwielaandrijving als voorwielaandrijving. Daarnaast waren deze modellen standaard al zeer rijk uitgerust.

Volvo V70 R

Deze zwart metallic Volvo V70 R wordt in Nederland te koop aangeboden via Autoscout24.nl met slechts 79.800km(!) op de teller. Het zou gaan om een Japanse import met vierwielaandrijving en een automatische versnellingsbak.

 

Kortom; een erg fijne youngtimer voor de ondernemer. Het prijskaartje vermeldt € 19.950.

Deel hieronder je mening over deze Volvo!

Tags from the story
0 replies on “Volvo V70 R”