Volkwagen Golf 1 GTI 1982

De Golf 1 GTI was een belangrijke auto in de automobiele historie doordat het de eerste praktische hatchback was die over sportwagenprestaties beschikte. Daarmee kwam het serieuze werk op de linkerbaan voor de “gewone man” ineens binnen bereik. Met zijn 1.6 liter motor met 110pk wist de GTI voor die tijd indrukwekkende prestaties neer te zetten. Mede door zijn lage gewicht van 810kg was er een topsnelheid haalbaar van 182 km/u en werd de sprint van 0 naar 100 km/u in 9,2 seconden afgerond.

In tegenstelling tot wat je van Volkswagen zou verwachten was de roestprotectie niet al te best en zijn er weinig exemplaren van deze oer-GTI overgebleven. Een goed en origineel exemplaar is dan ook moeilijk te vinden en heeft de Volkswagen Golf 1 GTI al geruime tijd de stijgende lijn te pakken qua waarde.

HET AANBOD

Deze knalrode Volkswagen Golf 1 GTI uit 1982 met kilometerstand 277.000 is nooit gerestaureerd en wordt te koop aangeboden in Duitsland. Volgens de verkoper is er nooit aan de auto gelast of geplamuurd en bevindt deze zich in een 100% originele staat. Waarschijnlijk heeft de bijzondere staat ook te maken met zijn herkomst, namelijk Italië. Nadat de auto naar Duitsland werd gehaald heeft de eigenaar, een liefhebber, de GTI helemaal na laten kijken en opnieuw laten spuiten. De rekeningen hiervan zijn aanwezig en bedragen ruim € 10.000. Volgens opgave zouden de motor en de versnellingsbak kerngezond zijn. De prijs is € 12.950. Zie HIER voor de advertentie van DLS Automobile. Met dank aan Jurjen voor de tip!

Deel hieronder je mening over deze oer-GTI!

Tags from the story
0 replies on “Volkwagen Golf 1 GTI 1982”