Volkswagen Golf Rallye G60

Deze Volkswagen Golf Rallye G60 uit 1990 is nou typisch zo’n youngtimer die tot een interessante discussie kan leiden of het model ooit de klassiekerstatus gaat bereiken. De beperkte oplage zorgt er in ieder geval voor dat het een zeldzame verschijning is op de occasionmarkt met stevige prijzen als gevolg.

De Volkswagen Golf 2 werd van 1983 tot 1992 geproduceerd en volgde de succesvolle Golf 1 op. Het ontwerp was afkomstig van Volkswagens eigen designafdeling in tegenstelling tot de Golf 1 die door Giugiaro was ontworpen. Uiteindelijk hebben er 6,3 miljoen exemplaren van de Golf 2 de fabriek verlaten.

De dikste modellen in beperkte oplage zijn vaak speciale homologatie modellen, denk bijvoorbeeld aan de BMW M3 en de Lancia Delta Integrale. Deze Golf was ook zo’n homologatiemodel. Om toegang te krijgen tot bepaalde raceklassen, in dit geval rally’s, moest de fabrikant aantonen dat de auto ook voor normaal straatgebruik in een minimale oplage werd verkocht. In 1989 verscheen de Golf Rallye met Syncro vierwielaandrijving en een supercharger. Uiterlijk onderscheidde de Rallye zich ten opzichte van de standaardmodellen door de uitgebouwde wielkasten en rechthoekige koplampen. Verder zat de Rallye standaard zeer ruim in de accessoires. De 1781cc motor leverde 161pk. Slechts 5.000 exemplaren zijn er gebouwd.

Volkswagen Golf Rallye G60

Deze Volkswagen Golf Rallye G60 wordt te koop aangeboden door het Frans veilinghuis Aguttes. De zeer exclusieve Golf is in maart 1990 voor het eerst geregistreerd, de eerste eigenaar bestelde deze in zwart, destijds 1 van de 4 beschikbare kleuren.

volkswagen-golf-rallye-g60-03

De eigentijdse BBS wielen maken dit naar onze mening tot een begeerlijk apparaat, voor de puristen meldt de verkoper dat de originele velgen tevens voorhanden zijn. De Rallye zou overall in een zeer goede staat verkeren wat samenhangt met de relatief lage kilometerstand van 93.760. Men verwacht een opbrengst tussen de € 18.000 en € 26.000.

Deel hieronder je mening over deze Volkswagen!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Golf Rallye G60”