Triumph TR3A

De Triumph TR3 was zoals de naam al aangeeft de derde in een serie van totaal 8 Triump Roadster modellen waarbij de TR1 tot en met de TR6 een doorontwikkeling van een bestaand concept is geweest en de laatste twee modellen op een geheel nieuw platform zijn gebouwd.

Triumph had vanaf de jaren ’30 een sterke reputatie in het bouwen van sportieve auto’s. Echter in de jaren ’50 werd de concurrentie heviger, o.a. van Jaguar, en werd besloten een kleine goedkopere sportwagen te bouwen die zoveel mogelijk gebaseerd moest zijn op bestaande Triumph onderdelen. Op de London Motorshow in 1952 werd de Triumph TR1 voor het eerst getoond. De motor, chassis en wielophanging waren afkomstig uit bestaande Triumph modellen echter reed de TR1 niet bepaald als een sportauto waardoor het model nooit in deze vorm in productie is gegaan. Een jaar later moest de TR2  alles doen vergeten door wel echte sportwagenprestaties te leveren. Optimaal was het nog steeds niet, er waren met name klachten over het stugge onderstel, wegligging en de remmen.

In september 1955 verscheen de TR3 die een einde moest maken aan de tekortkomingen van zijn voorgangers. Er werd een sterkere 1991cc motor geplaatst met 95pk (later zelfs 100pk). Het werd voor Triumph een succesvol model met 13.377 geproduceerde exemplaren. In 1957 kwam de TR3 A ten tonele die technisch nauwelijks verschilde van zijn voorganger, met name uiterlijk waren er wijzigingen doorgevoerd. De TR3 A is te herkennen aan de bredere grille, kleinere koplampen en aangepaste instrumenten ten opzichte van de TR3.

Triumph TR3A

Deze Triumph TR3A wordt in eigen land te koop aangeboden via Facebook. Het betreft een exemplaar uit 1960 die volgens de verkoper in een zeer mooie staat verkeert. De motor is volledig gereviseerd, voorzien van dubbele Weber carburateurs en gekieteld voor de nodige extra pk’s, zo zou deze 119pk op de achterwielen hebben volgens de testbank.

Daarnaast is de Britse roadsters voorzien van nieuwe stoelen, uitlaat, radiator en fan. Het originele voorruit en cabriokap maken onderdeel uit van de verkoop. Voor 25.500 rij je deze vermakelijke TR3A.

Deel hieronder je mening over deze Triumph!

Tags from the story
0 replies on “Triumph TR3A”