Mercedes-Benz G 300 TD cabrio

De Mercedes-Benz G-Klasse is een automobiel icoon en mag wereldwijd nog altijd op een enorme schare liefhebbers rekenen.  De ontstaansgeschiedenis gaat dan ook heel wat jaren terug in de tijd.

De G-Klasse, waarbij de “G” staat voor Geländewagen (terreinwagen) is de langst geproduceerde Mercedes in de geschiedenis met zijn 33 jaar. De ontwikkeling startte in 1972 met de focus op off road capaciteiten, maximale veiligheid en comfort. Mercedes zocht daarvoor de samenwerking met het Oostenrijkse Steyr-Daimler-Puch. Na uitvoerig testwerk in o.a. de Sahara werd het model in 1979 geintroduceerd. De G-Klasse werd op dat moment met name utilitair ingezet door bijvoorbeeld het Nederlandse leger. In 1981 werden er voor het eerst een aantal comfortverhogende zaken leverbaar als airconditioning, een automatische versnellingsbak. Door de jaren heen zou de G-Klasse steeds luxer en sneller worden en zou het model zelfs de cultstatus bereiken door vele wereldberoemde en vaak gefortuneerde berijders. Het hoekige design met de stroomlijn van een bushokje is tot op de dag van vandaag gelijk gebleven.

Mercedes-Benz G 300 TD Cabrio

Deze Mercedes-Benz G 300 TD cabrio wordt bij onze Zuiderburen te koop aangeboden door Car Cave. Het betreft een zwart metallic exemplaar met een zwart interieur die nieuw geleverd is in Duitsland in 1999, de eerste eigenaar koos in dit geval voor een automatische versnellingsbak.

Volgens de verkoper is sindsdien het onderhoud goed gedocumenteerd, de teller geeft inmiddels 145.700km aan. Dit icoon in deze bijzondere open uitvoering is een zeldzaamheid op de aanbodsites en daarom geen koopje met een prijskaartje van € 62.000.

Deel hieronder je mening over deze Mercedes-Benz!

Tags from the story
One reply on “Mercedes-Benz G 300 TD cabrio”

Comments are closed.