Alfa Romeo Giulia Super 1.3

De Alfa Romeo Giulia Nuova Super 1600 maakt onderdeel uit van een reeks sportieve sedans van het Italiaanse merk en werd gebouwd tussen 1962 en 1978 als opvolger van de Giulietta. Feitelijk was dit één van de eerste sportsedans al deed zijn voorkomen dat niet direct vermoeden. Ondanks de hoekige lijnen en het vierkante front had de Giulia een lagere luchtweerstand dan bijvoorbeeld de Porsche 911 uit die tijd. Dat kwam met name door de zogenaamde Kamm-tail die de luchtstroom efficiënt afvoerde.

De basis van de motor was gelijk aan de Giulietta maar door het vergroten van de boring en slag samen met grotere kleppen en dubbele Weber carburateurs kreeg de Giulia meer vermogen. De motor van de basisversie leverde 82pk wat zorgde voor een topsnelheid van 166 km/u.

Alfa Romeo Giulia Super 1.3

Deze Alfa Romeo Giulia Super 1.3 in beige lak met bruin kunstleren interieur wordt in Duitsland te koop aangeboden via Mobile.de en is onlangs uit Italië geïmporteerd. De auto is nieuw geleverd in 1973 en heeft 85.400km op de teller staan. Volgens de verkoper werkt alles perfect en zou deze zeer strak op de weg liggen door een sportonderstel. Daardoor staat de Giulia ook wat lager op zijn wielen wat de auto zeer goed staat.

alfa-romeo-giulia-super-1-3-07

De 1.3 motor schopt het tot 89pk, in combinatie met het lage gewicht zou dat altijd nog voor vermakelijke prestaties zorgen, het geluid maakt het rijden helemaal tot een feest. Voor € 21.900 heb je deze coole Italiaan in je garage staan.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo Giulia Super 1.3”