Toyota Land Cruiser BJ40

De Toyota Land Cruiser BJ40 maakte onderdeel uit van een lange reeks werkpaarden die de Japanners produceerden tussen 1960 en 1984. De meeste modellen zijn gebouwd als tweedeurs met iets grotere afmetingen dan de bekende Jeep CJ. Dat de vormgeving van deze Amerikaan was afgeleid is duidelijk zichtbaar. Globaal was de Land Cruiser leverbaar met een korte, middellange en lange wielbasis. Door de jaren heen zouden ze in al hun gedaantes zeer betrouwbaar blijken waardoor ze meer en meer werden ingezet bij operaties in moeilijk begaanbare gebieden. In 1974 werd de BJ40 geintroduceerd met een krachtige 3.0 liter viercilinder motor.

Het is geen voor de hand liggende oldtimer en vanwege de zware omstandigheden waarin deze modellen werden ingezet zijn er weinig ongeschonden uit de strijd gekomen. Door zijn eenvoudige pure design heeft het model een bijzonder aantrekkingskracht en zie je steeds vaker dat er rigoureuze restauraties worden uitgevoerd. De toenemende belangstelling leidt dan ook tot stijgende prijzen.

Toyota Land Cruiser BJ40

Deze Toyota Land Cruiser BJ40 wordt in eigen land te koop aangeboden door Classic Cars Heemskerk. In juni 1980 werd het werkpaard voor het eerst op kenteken gezet. Onder de kap ligt een 2.977cc diesel die 81pk levert.

Op het moment van schrijven is er nog geen uitvoerige informatie op de website van de verkoper te vinden, echter afgaande op de foto’s lijkt het hier om een gerestaureerd exemplaar te gaan. Men vraagt € 24.950 voor de stoere Japanner.

Deel hieronder je mening over deze Toyota!

Tags from the story
0 replies on “Toyota Land Cruiser BJ40”