De Tomaso Pantera GTS

De De Tomaso Pantera is het best verkochte en meest bekende model van de Italiaanse fabrikant. De Pantera is in een oplage van 7.260 exemplaren gebouwd tussen 1970 en 1991 in samenwerking met Ford. Ford wilde namelijk de strijd aan gaan met de Corvette, men had al een relatie met De Tomaso omdat men de motoren voor de Mangusta leverde. Toen men eenmaal het Italiaanse designhuis Ghia had overgenomen vroeg met Tom Tjaarda een ontwerp te maken, voor de aandrijving moest een nieuwe 5.7 liter V8 motor van Ford dienen die 330pk leverde, daarmee wist de Pantera in 5,5 seconden naar de 100 te sprinten.

Video:

In september 1973 werd de samenwerking tussen De Tomaso en Ford beëindigd en gingen de Italianen zich meer richten op de Europese markt en het bouwen van raceauto’s. In 1991 tekende Marcello Gandini nog voor een flinke facelift van de Pantera en liep de laatste Pantera van de band.

De Tomaso Pantera GTS

Deze De Tomaso Pantera GTS uit 1973 wordt te koop aangeboden door het Franse veilinghuis Artcurial. Eind ’73 verliet de auto de fabriek in Italië en werd deze verscheept naar de USA. In maart 2014 werd de auto aangekocht bij een specialist in Beverly Hills door de huidige eigenaar. Daarna is de body volledig gerestaureerd en alle techniek nagelopen en waar nodig gereviseerd, gerepareerd of vervangen. Sindsdien heeft de Pantera 1.500km gereden. Het interieur zou in zeer goede staat zijn, het exterieur is vanwege esthetische redenen voorzien van Europese bumpers. De verwachte opbrengst ligt tussen de € 75.000 en € 95.000.

Deel hieronder je mening over deze De Tomaso!

Tags from the story
0 replies on “De Tomaso Pantera GTS”