Interessante toerritten voor oldtimers en/of youngtimers in 2015

Via onze vrienden van ClassyLife werden we geattendeerd op interessante toerritten voor jouw oldtimer of youngtimer die in 2015 op het programma staan.

Zo vind je op de nieuwe website www.petrol-and-wine.nl sinds kort het evenementenprogramma voor 2015. Zij organiseren toerritten voor gezellige mensen met sportieve eigentijdse of klassieke auto’s naar prachtige gebieden en dito hotels overal in Europa en leveren ook maatwerk. Van harte aanbevolen. Maar er zijn uiteraard meer organisaties die rallies voor en met klassiekers organiseren, ook voor meer mensen. Soms puur op sportiviteit en snelheid gericht, soms op gezelligheid en op culinaire genoegens. Zo’n organisator is Classic Events (www.thetrial.nl) dat nu de vooraankondiging uitstuurt voor een nieuwe rit die je wellicht aanspreekt. En je weet, dan is het een kwestie van snel inschrijven, voordat het vol is.

De Beach to Bridge Liberation Rally, die van 28 april tot en met 3 mei 2015 wordt verreden is een rally voor klassieke auto’s waarin cultuur centraal staat en de route een historisch verhaal vertelt. In vijf dagen rijden maximaal 45 équipes van de kust van Normandië naar Arnhem. Zij volgen daarbij het spoor dat onze bevrijders ruim zeventig jaar geleden ook volgden. Onderweg staan de deelnemers regelmatig stil bij historische monumenten en musea. De rally start bij de legendarische Pegasusbrug in Ouistreham, een van de eerste doelen van de geallieerden op D-day.

 

Langs de Normandische kustlijn rijden de équipes richting Chartres voor de eerste overnachting. Vanuit Chartres volgt de rally de Voie de la Liberté, de route die generaal Patton volgde naar Bastogne. Na een overnachting in Reims doet de rally het museum rond de Battle of the Bulge aan. Iets ten noorden van Bastogne, in Marche en Famenne, wordt overnacht. Via de Ardennen bereikt de rally de volgende dag Zuid-Limburg, waar Mesch, het eerste Nederlandse dorp dat bevrijd werd wordt bezocht. De laatste etappe voert tenslotte vanaf Vaals via de ‘hell’s highway’ naar Arnhem.

shutterstock_78764140

Organisator Jan-Peter Nijmeijers van Classic Events: ‘Langs de route zijn talloze musea, monumenten en andere gedenkplekken die samen het zeventig jaar oude verhaal vertellen. Naast de gebruikelijke rally-elementen als regelmatigheid, kaartlezen en behendigheidstests hebben we ervoor gezorgd dat er voldoende tijd is om van de historie te genieten tijdens het rijden. Dat maakt de Beach to Bridge Liberation Rally net even anders en een must-do voor iedere liefhebber van klassiekerrally’s.’ Timo Rietbergen vult aan: ‘Uitstekende gastronomie, een serviceploeg onderweg en natuurlijk een gezelschap van gelijkgestemden: de rally biedt alle ingrediënten die de deelnemers van ons gewend zijn. Natuurlijk wordt ook het competitie-element niet vergeten: ’s avonds tijdens de diners maken we de prestaties van die dag bekend. Zondag 3 mei, de laatste dag van de rally, staat in het teken van de bevrijding. In Arnhem staat een grote finishboog waar de deelnemers onthaald worden door de Sergeant Wilson Army Show. Na het walking dinner is er een feestelijke prijsuitreiking in de kelders van wijnhuis Robbers en van der Hoogen.’ Deelname aan de Beach to Bridge Liberation Rally kost 3.450 euro per equipe. Er zijn drie klassen: auto’s tot 1945, tot 1965 en tot 1975. Meer informatie over de rally en het inschrijvingsformulier staat op www.thetrial.nl/beach-to-bridge-liberation-rally .

Met dank aan ClassyLife.

Deel hieronder je mening over dit artikel!

Tags from the story
0 replies on “Interessante toerritten voor oldtimers en/of youngtimers in 2015”