Citroen DS19 Chapron Majesty Spécial

Deze Citroen DS19 Chapron Majesty Spécial is gebouwd in opdracht van een Franse bankier door de carrosseriebouwer Henri Chapron Carrossier. Het type Majesty is al zeer zeldzaam met 25 gebouwde exemplaren waarvan er slechts 10 van zijn overgebleven. De Spécial, de naam zegt het al, is een bijzondere one-off op basis van de Majesty en daarmee één van de meeste exclusieve Citroëns ter wereld. Wat zijn de opmerkelijke aanpassingen in deze auto? De bankier wilde comfortabel in kunnen stappen, vandaar de suïcide doors en het verhoogde dak. Daarnaast is voor de nodige privacy een elektrisch bedienbaar separatieruit aangebracht.

Filmpje van de Citroën door Autoblog:

HET AANBOD

De grijs metallic Citroen DS19 Chapron Majesty Spécial uit 1965 met 37.027km op de teller is in 2001 in handen gekomen van een Duitse verzamelaar die vervolgens van 2006 tot en met 2009 de auto op het hoogst haalbare niveau heeft gerestaureerd. Zoals de auto er bij staat zou dit vergelijkbaar zijn met de nieuwstaat of wellicht zelfs beter! Na de restauratie heeft de Chapron maar 500km gereden. Volgens verkoper is de auto zeer goed gedocumenteerd inclusief een productiedossier van Chapron. Zelfs kopieën van de factuur en correspondentie tussen de bankier en Henri Chapron zijn aanwezig waar uit zou blijken dat de klant zeer kritisch was.

De volgende opties zijn aanwezig op deze luxueuze Citroën:

– volledig in metallic lak gespoten
– ingekorte voorportieren met scharnieren vooraan
– verlengde achterportieren met scharnieren achteraan
– elektrisch bedienbaar separatieruit voorzien van Securit glas
– twee asbakken achterin
– elektrisch klokje achterin
– elektrisch bedienbare ramen in de achterportieren
– mistlampen voor
– Becker Mexico radio met elektrische antenne
– Engels leder
– gewijzigde wielkasten achter
– speciale brandstoftank onder de achterbank
– verwarming achterin (-15° kachel)
– twee buitenspiegels

De prijs van deze Citroën is net zo exclusief als de auto zelf, € 259.000. Zie HIER voor de advertentie van Gina Classics. Met dank aan Rogier voor de tip!

Deel hieronder je mening over deze Chapron!

Tags from the story
0 replies on “Citroen DS19 Chapron Majesty Spécial”