Renault Alpine GTA Le Mans

Halverwege jaren tachtig was het tijd voor iets nieuws bij het bedrijf in Dieppe zodat de toekomst zeker gesteld kon worden. De Alpine GTA werd gemaakt als opvolger van de A310 en kreeg flink wat bemoeienis mee van Renault omdat de grote fabrikant over veel meer geavanceerde computers beschikte. Net als in de A310 werd de motor achterin geplaatst en beschikte de GTA over twee krappe zitplaatsen achterin. Daarnaast groeide het model flink ten opzichte van zijn voorganger wat vooral de interieurruimte ten goede kwam. Door de inbreng van Renault werd de GTA veel stijver en meer aerodynamisch. De GTA bleek helaas niet het commerciële succes wat men er van had verwacht, er werden slechts 6.500 stuks van verkocht gedurende de looptijd van 7 jaar.

In 1990 introduceerde met de ultieme versie, de Renault Alpine GTA Le Mans. Met een beperkte oplage is dit een veel gezochte versie van de GTA, die overigens bedacht en ontwikkeld was door een Duitse specialist. Uiterlijk onderscheidde de Le Mans zich door een speciale bodykit, bredere wielkasten, een ander front en grotere wielen. Er waren drie kleuren leverbaar: donkerrood metallic met zwart dak, donkergroen en Alpine blauw.

HET AANBOD

Deze Renault Alpine GTA Le Mans uit 1992 wordt te koop aangeboden in Denemarken. De auto zou een serieuze upgrade hebben ondergaan bij de bekende Duitse specialist Axel Ress Motorsport. De cilinderkop en injectie is afkomstig van een A610 en er is een Garret T3 Turbo en intercooler gemonteerd. De rollenbank heeft uitgewezen dat de Alpine 300pk levert met een koppel van 500Nm. Ook de vering is aangepast met Koni onderdelen evenals de remmen. Er zou meer dan € 20.000 besteed zijn aan alle upgrades. Kortom, een zeer benijdenswaardige, exclusieve en snelle Alpine met maar 73.000km op de teller. De prijs is een zeer stevige € 47.000. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver. Met dank aan Tim voor de tip!

Deel hieronder je mening over deze Alpine!

Tags from the story
,
0 replies on “Renault Alpine GTA Le Mans”