BMW M3 CSL

De BMW M3 CSL, wat staat voor Coupé Sport Leichtbau, wordt door velen gezien als de beste rijdersauto van het Duitse merk. Met slechts 1.400 geproduceerde exemplaren in de tweede helft van 2003 is het inmiddels een duur en veel gezocht verzamelstuk.

De CSL had 360pk, slechts 17pk meer dan de standaard M3, het grootste verschil werd echter bereikt door gewicht te besparen. Zo werden isolatiematerialen, navigatie, airco en radio achterwege gelaten, al konden de laatste twee alsnog gemonteerd worden wanneer de klant dat wenste. Daarnaast beschikte de CSL over speciale lichte stoelen, een dunnere achterruit, bepaalde carrosseriedelen waren uitgevoerd in Carbon Fiber Reinforced Polymer en was het dak vervangen door een koolstofvezel exemplaar. Uiteraard was het onderstel aangepast alsmede de stuurinrichting en remmen, ook werden er speciale semi-slicks geleverd. Door de bodykit met kenmerkende geïntegreerde achterspoiker wist men 50% meer downforce te behalen.

Video:

Meer cijfers? Een sprint van 0 naar 100 in 4,9 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/u.

BMW M3 CSL

Deze zwart metallic BMW M3 CSL uit 2003 met slechts 18.000km op de teller wordt te koop aangeboden in Engeland via Classic Driver. De links gestuurde CSL is tot 2012 in handen geweest van de eerste eigenaar en kent nauwelijks gebruikssporen. Bovendien heeft is de auto altijd in onderhoud geweest bij de BMW-dealer en verkeert deze in een uitstekende staat. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
0 replies on “BMW M3 CSL”