Porsche 911 R Gruppe

In 1970 werd de zogenaamde C-serie van de Porsche 911 geïntroduceerd met een naar 2.165cc vergrote cilinderinhoud. De C-serie was er in drie varianten leverbaar, de “T” met 126pk, de “E” met 157pk en de “S” met 182pk. De bekende Fuchs velgen werden vanaf nu standaard geleverd met 6Jx15 banden.

HET AANBOD

Wow! Soms kom je tussen al het aanbod van die auto’s tegen waar je meteen hebberig van wordt, heel erg hebberig! Deze coole 911 is oorspronkelijk als Porsche 911 2.2 T nieuw geleverd in de USA en kwam enige jaren geleden als R-Gruppe naar Europa. De R-Gruppe is een club van Porsche 911 “hot rods” in de USA waar je alleen op uitnodiging lid van kan worden mits je een Porsche 911 bezit uit de periode 1963 tot en met 1973. Dit alles ontstond toen Porsche Excellence magazine een aantal aangepaste 911’s presenteerde en men realiseerde dat er nog geen club was van mensen die ervan houden om vroege 911’s te modificeren. Voor sommigen de heilige graal, voor anderen juist heiligschennis. Je kan alleen lid worden op uitnodiging.

Deze Porsche 911 2.2. T is inmiddels omgedoopt naar een Porsche 911 3.2 T/R R-Gruppe en wordt nu te koop aangeboden in België. De vorige eigenaar heeft veel modificaties doorgevoerd zoals andere bumpers (er is een voorbumper van een 911 S gemonteerd voor betere stabiliteit op hoge snelheden), fiberglass motorkap, plexiglazen achterramen, 100 liter benzinetank, Bilstein sportdempers, zwarte Fuchs velgen, Tarox remmen en een last-but-not-least een 3.2 injectiemotor voor meer power. Aangezien de 911 T de lichtste was destijds moet dit een snelle auto zijn met de motorswap. Daarnaast zijn er klassieke geruite kuipstoelen gemonteerd, 964 cup spiegels geplaatst en een MOMO leren sportstuur aangebracht. Het interieur is bijna geheel van Rennline en er is een 915 versnellingsbak met sperdifferentieel aangebracht. De lijst met aanpassingen is bijna te lang om hier te vermelden. Voor sommigen is dit heiligschennis, wij vind het onweerstaanbaar. De prijs van deze übercoole Porsche 911 is € 105.000.  Zie hieronder voor rijdende beelden:

 

Het uitgebreide verhaal over deze Porsche staat op Heckmotorsportwagen. Check HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze bijzondere Porsche 911!

Tags from the story
One reply on “Porsche 911 R Gruppe”
  1. says: Louis van der Linde

    Hi, ek is n Suid-Afrikaner wat ook n groot liefde vir die 60’s Porsche 911 het. ek het onlangs n verwaarloosde 911 gekoop, en is nou besig om die hele suspensie oor te bou, nuwe rubbers, bearings, en sandblast en spraypaint. ek love jou 911, ook baie op die lees van Magnus Walker se boustyl. absoluut beautiful. hou aan met die goeie werk. groetnis, Louis.

Comments are closed.