MGB GT

Onlangs kregen we een mail van THECOOLCARS.nl fan Bas. Hij is al een tijdje op zoek naar een goede links gestuurde MGB GT maar constateerde dat dit moeilijker is dan je in eerste instantie zou denken. De aanbodsites in Nederland en zelfs Europa laten beperkt aanbod zien terwijl het toch niet een hele exotische oldtimer is. Opvallend is ook het relatief grote aantal rechts gestuurde en/of in slechte staat verkerende exemplaren. Het was dan ook Bas die ons tipte over dit exemplaar.

Eerst een stukje historie over de GT. In 1962 werd de MGB als roadster geintroduceerd met een 95pk 1.798cc viercilinder motor in het vooronder. Daardoor was de roadster in staat om de 60mph (98 km/u) te bereiken in 11 seconden. In 1965 werd de GT als dichte versie toegevoegd aan het programma. Het ontwerp van de GT was van de Italiaan Pininfarina en werd als baanbrekend gezien door de gecombineerde lijnen van een hatchback en stationcar. Dat leverde een zeer bruikbare sportauto op. De meeste onderdelen waren uitwisselbaar met de open MGB. Door zijn iets hogere gewicht duurde de sprint van de GT naar de 60mph iets langer, de topsnelheid daarentegen lag 8 km/u per uur hoger met 170 km/u door de betere aerodynamica. Later zou ook een zescilinder (MGC) en zelfs achtcilinder leverbaar worden (V8). De handling van de MGB was geweldig door zijn lichtgewicht monocoque constructie. De productie werd pas in 1980 gestaakt van de MGB, MGC en V8 met 523.836 exemplaren waarvan het gros naar Amerika werd verscheept. Totaal 125.282 stuks daarvan betrof een MGB GT, waar zijn deze anno 2014 allemaal gebleven?

Deze links gestuurde Old English White MGB GT met open dak uit 1974 wordt te koop aangeboden in België. Oorspronkelijk is de auto daar ook geleverd en werd deze in 1979 naar Nederland geëxporteerd. De GT met kilometerstand 60.000 is uitgerust met een overdrive waardoor langere afstanden comfortabeler afgelegd kunnen worden. Volgens de verkoper is de auto geheel gerestaureerd wat vastgelegd is in een uitvoerig verslag. Ook de overige documentatie inzake de historie zou indrukwekkend zijn. Tevens is er een Heritage certificaat aanwezig. Gezien het overige aanbod lijkt de prijs van € 9.500 meer dan redelijk. Met dank aan Bas voor de tip! Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “MGB GT”