MG A Roadster 1600

De MG MGA is van 1955 tot 1962 geproduceerd door de MG-divisie van de British Motor Corporation en was een drastische stijlbreuk met zijn voorgangers. De slogan in de advertentie luidde dan ook “first of a new line”.  Het model werd als roadster en coupe geleverd. Het prototype werd goedgekeurd twee weken nadat de directeur van MG, Leonard Lord, had besloten om auto’s voor Austin-Healey te produceren. Hij vertrouwde er echter op dat de MGA de teruglopende verkopen goed zou kunnen maken. Totaal zijn er 101.081 exemplaren geproduceerd voordat de MGA werd afgelost door de MGB.

MG A Roadster 1600

Deze MG A Roadster 1600 in racy uitvoering wordt te koop aangeboden in Finland via Classic Driver. In 1959 rolde deze de fabriek uit en werd afgeleverd in het droge Californië (USA), in 1988 kocht de Finse minister van justitie de Britse roadster waarna nog 4 enthousiaste eigenaren zouden volgen. Volgens de verkoper verkeert de MG A technisch in een zeer goede staat met een gereviseerde motor, nieuwe motorophanging, nieuwe vering, nieuwe elektra en gereviseerde remmen.

Optisch is de auto roestvrij en beschikt het lakwerk over charismatisch patina, de bekleding in het interieur is vernieuwd. Alle originele delen zoals het raam etc. zijn nog aanwezig maar als je het ons vraagt maken de racy aanpassingen deze MG juist zo aantrekkelijk. Het prijskaartje vermeldt € 32.500.

Deel hieronder je mening over deze MG!

Tags from the story
0 replies on “MG A Roadster 1600”