Maserati Shamal Opac Spider Prototype

De Maserati Shamal werd op 14 december 1989 aan het grote publiek getoond in Modena en zou het laatste model zijn dat onder het bewind van De Tomaso werd geproduceerd. Het jaar daarop werd de Italiaanse fabrikant namelijk overgenomen door Fiat. Van 1990 tot 1996 liep de Shamal van de band met een twin-turbo V8, daarmee was het model duidelijk hoger gepositioneerd dan de door een V6 aangedreven Biturbo. Zo’n 369 exemplaren zouden er uiteindelijk gebouwd worden.

Maserati Shamal Opac Spider Prototype

Deze Maserati Shamal Opac Spider Prototype wordt in eigen land te koop aangeboden door The Houtkamp Collection. OPAC is een Italiaanse carrosseriebouwer uit Rivalta di Torini die gespecialiseerd is in kleine series tweezitters en cabriolets. In 1994 presenteerde men hun interpretatie van de Maserati Spyder met onder de kap de 3.2 liter V8 uit de Shamal.

Dit prototype stond model voor wat het bedrijf kon en werd dan ook positief ontvangen door de pers, echter kwam het nooit tot productie. Voor € 89.500 rij je in deze one-off Maserati.

Deel hieronder je mening over deze Maserati!

Tags from the story
0 replies on “Maserati Shamal Opac Spider Prototype”