MINI Radford Mk1 1967

Harold Radford & Co was al vele jaren dealer van Bentley en Rolls Royce totdat ze eind jaren ’40 begonnen als carrosserriebouwer, te beginnen met het aanpassen van Bentley’s. In de swinging sixties werd de Mini een populair mode-item, mede dankzij vele beroemde bestuurders. Radford besloot daarop de ultieme Mini te bouwen voor “the rich and famous’.

Het resultaat? Een MINI Cooper die maar liefst 3 keer duurder dan was dan een nieuwe! Er waren dan ook ongeveer 2.300 manuren benodigd voor het luxe eindresultaat met o.a. een aangepaste set koplampen, groot Webasto dak, volledig Connolly lederen interieur met hoofdsteunen voorin, dikke Wilton tapijtjes, gepolijst houtfineer dashboard met vele extra meters, verwarmde voor- en achterruit, elektrische ramen, volledig te openen achterklep, uitgebouwde wielkasten met speciale lichtmetalen wielen, twee benzinetanks en speciale bitumen coating als geluidsisolatie.

HET AANBOD

Deze groene MINI Radford Mk1 1967 met 75.000 mijl op de teller wordt te koop aangeboden in Engeland via Classic Driver. Het rechts gestuurde autootje beschikt over 71 pk’s en beschikt volgens opgave van de verkoper over een zeer uitvoerige gedocumenteerde historie. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze MINI!

Tags from the story
0 replies on “MINI Radford Mk1 1967”