Mercedes-Benz W115 Santos Strich Acht 220D

De Mercedes-Benz W114 en W115, ook wel bekend als “Strich-Acht” vanwege de introductie in 1968, werd het eerste model van de Duitsers die een aantal van 2 miljoen verkochte exemplaren bereikte. Dat was meer dan alle na-oorlogse modellen tot dan toe bij elkaar.

Er waren diverse carrosseriebouwers, zoals Crayford, IMA Universal en Santos, die op kleine schaal de W115 ombouwden naar stationcar. Dat gebeurde zonder ondersteuning van Mercedes, men bouwde zelf niet zo’n variant vanwege capaciteitsproblemen.

HET AANBOD

Deze Mercedes-Benz W115 Santos Strich Acht 220D is nieuw geleverd in Portugal en wordt nu te koop aangeboden in Duitsland. Volgens de verkoper verkeert de Benz zowel optisch als technisch in een zeer goede staat en is deze ongeveer een half jaar geleden van een nieuwe laklaag voorzien. De banden, remmen en diverse andere zaken zijn recent vervangen. Het interieur is nog geheel origineel. De kilometerstand is 270.000, de 60pk diesel staat echter bekend als onverwoestbaar en kan deze Benz nog heel wat betrouwbare kilometers bezorgen. De prijs van deze unieke Benz is € 16.500.

Deel hieronder je mening over deze Mercedes!

Tags from the story
One reply on “Mercedes-Benz W115 Santos Strich Acht 220D”
  1. says: Jos

    Uniek ding maar wat een lelijke Opel kadett achterkant hebben ze eraan geplakt zeg…

Comments are closed.