Alfa Romeo 1750 Gt Veloce

De Alfa Romeo GT, intern bekend als de Alfa Romeo 105/115 serie, is een reeks Coupé’s gebouwd tussen 1963 en 1977. Het was de opvolger van de gevierde Giulietta Sprint maakte gebruik van een verkort platform van de Giulia.

De Italiaan Giorgetto Giugaro tekende voor het ontwerp en bleek een schot in de roos! Vandaag de dag wordt het model nog steeds geroemd om zijn perfecte verhoudingen van staal en glas. Ook de rechtopstaande grille met grote koplampen waren voor die tijd baanbrekende stijlelementen en werd door vele andere autofabrikanten gekopieerd.

Alle types beschikten over een viercilinder motor variërend van 1.290cc tot 1.962cc in combinatie een handgeschakelde vijfbak. Rondom werden er schijfremmen gemonteerd.

In 1967 verscheen de Alfa Romeo 1750 GT Veloce, ook wel bekend als 1750 GTV, als opvolger van de Giulia Sprint GT Veloce. Er waren behoorlijk wat verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van zijn voorganger. Zo werd de motorinhoud vergroot naar 1.779cc waardoor de GTV een vermogen leverde van 120pk op de achterwielen. Dat gecombineerd met een wagengewicht van iets meer dan 1.000kg leverde een zeer vermakelijk autootje op. Ook de ophanging, vering, remmen en banden werden aangepast naar de modernste maatstaven. Door alle aanpassingen bleek de GTV veel prettiger te rijden, vooral op hoge snelheden, vergeleken met zijn voorganger. Uiterlijk was het model het makkelijkst te herkennen aan de dubbele koplampen en de Quadrofoglio (klavertje vier) badge op de C-stijl. Ook het interieur werd flink verbeterd, te herkennen aan de dubbele kokers waar de instrumenten in opgenomen waren. Er zouden totaal 44.269 exemplaren van de 1750 GTV de fabriek verlaten.

Video:

Alfa Romeo 1750 Gt Veloce

Deze Alfa Romeo 1750 Gt Veloce uit 1969 is in vele opzichten een unicum en wordt te koop aangeboden in eigen land door Prins Classics. De GT is namelijk nieuw geleverd in Nederland en verkeert in een volledige originele perfecte staat. De auto werd op 14 juli 1969 gebouwd met de schitterende lakkleur Bluette 208 en perfect complimenterend donkerrood Amaranth skai leren interieur. Volgens de verkoper voelt, ruikt en oogt de auto als nieuw en heeft deze slechts ruim 25.000km op de teller staan. De historie is door de twee eigenaren uitstekend gedocumenteerd, zelfs de originele aankoopfactuur is aanwezig. Voor € 59.000 mag je jezelf eigenaar noemen van dit bijzondere stukje Italiaanse autogeschiedenis.

Deel hieronder je mening over deze Alfa Romeo!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 1750 Gt Veloce”