Mercedes-Benz 300 SEL 6.3

Een luxueuze, comfortabele sedan met sportwagenprestaties, de Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 was de topversie van de W109 serie en kwam tot stand onder leiding van de technisch leider bij het Duitse merk, Erich Waxenberger. Hij zag de Amerikaanse muscle cars met een dikke V8 aan de andere kant van oceaan en besloot de gigantische motor uit een Mercedes-Benz 600, een 6.332cc V8, in de W109 te lepelen.

In 1968 verscheen het model geheel overwacht op de Salon van Genève. Met zijn 510Nm aan koppel en 220pk was de 6.3 in staat een topsnelheid te behalen van 220 km/u en sprintte de grote limo van 0 naar 100 in een onwaarschijnlijk snelle 6,5 seconden! Daarmee was deze Benz sneller dan een Porsche 911 S of een Jaguar E-Type. Tevens stond dit topmodel aan de wieg van het huidige AMG.

Mercedes-Benz 300 SEL 6.3

Deze Mercedes-Benz 300 SEL 6.3 uit 1972 wordt in Duitsland te koop aangeboden via Classic Driver. De vorige eigenaar heeft het beest geruime tijd in zijn bezit gehad en met de bekende AMG racer “Roten Sau” als inspiratie opgebouwd voor het rijden van rally’s. Duidelijk zichtbaar zijn de bredere wielkasten, lichtmetalen velgen, rolkooi, grote schijnwerpers, twin-master en Recaro kuipstoelen. Schakelen gaat middels een handgeschakelde vijfversnellingsbak, het onderstel is aangepast waarbij de luchtvering verruild is voor een conventionele installatie. Recent is de auto nog voorzien van een nieuwe laklaag en zijn alle rubbers vervangen.

Kortom; dit exemplaar is klaar om ingezet te worden als blikvanger bij historische evenementen. De prijs is helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Mercedes-Benz!

Tags from the story
One reply on “Mercedes-Benz 300 SEL 6.3”

Comments are closed.