Lamborghini Countach 5000 QV

De Lamborghini Countach werd voor het eerst gepresenteerd op de Autosalon van Genève in 1971 en was werkelijk een shock voor het publiek. Het ontwerp van Marcello Gandini was zo spectaculair en ongewoon dat velen dachten dat het een showauto was die nooit het productiestadium zou halen. Met slechts enkele wijzigingen in het ontwerp besloot Lamborghini de auto met de kenmerkende vleugeldeuren gewoon op de markt te brengen.

Video:

Als reactie op de aartsrivaal Ferrari met hun 512 BB en later de Testarossa moest Lamborghini de Countach blijven evalueren met onder andere als resultaat de Countach 5000 QV met vier kleppen per cilinder, oftewel quattrovalvole in Italiaans. In deze uitvoering verhuisden de carburateurs naar de bovenkant van de motor voor meer zuurstof, daardoor kwam er een verhoging in de motorkap wat het slechte zicht naar achteren er niet beter op maakte. Sommige bodypanelen werden vervangen en de latere versies beschikten zelfs over brandstofinjectie. Het vermogen liep uiteen van 420pk tot 461pk, slechts 610 exemplaren zijn er gebouwd van de 5000 QV.

Lamborghini Countach 5000 QV

Deze Lamborghini Countach 5000 QV wordt in Engeland te koop aangeboden door Cotswold Collectors Cars. In 1986 rolde de Lambo met het stuur aan de linkerzijde de fabriek uit en inmiddels staat er 44.000km op de teller.

 

Volgens de verkoper verkeert het icoon in een zeer goede staat. Voor ruim 425.000 Euro kan je deze jongensdroom waarmaken.

Deel hieronder je mening over deze Lamborghini!

0 replies on “Lamborghini Countach 5000 QV”