Volkswagen Golf 1 GTI 1980

De Golf 1 GTI was een belangrijke auto in de automobiele historie doordat het de eerste praktische hatchback was die over sportwagenprestaties beschikte. Daarmee kwam het serieuze werk op de linkerbaan voor de “gewone man” ineens binnen bereik. Met zijn 1.6 liter motor met 110pk wist de GTI voor die tijd indrukwekkende prestaties neer te zetten. Mede door zijn lage gewicht van 810kg was er een topsnelheid haalbaar van 182 km/u en werd de sprint van 0 naar 100 km/u in 9,2 seconden afgerond.

Filmpje!

In tegenstelling tot wat je van Volkswagen zou verwachten was de roestprotectie niet al te best en zijn er weinig exemplaren van deze oer-GTI overgebleven. Een goed en origineel exemplaar is dan ook moeilijk te vinden en heeft de Volkswagen Golf 1 GTI al geruime tijd de stijgende lijn te pakken qua waarde.

HET AANBOD

Deze Volkswagen Golf 1 GTI in in 1980 nieuw geleverd in Duitsland en wordt daar nu weer te koop aangeboden door DLS Automibile. De Golf heeft 4 eigenaren gekend waarvan de tweede eigenaar de auto kocht in 1984. Deze eigenaar is in 1923 geboren en zou de auto tot 1995 gereden hebben waarna deze werd weggezet in de garage tot 2014. Met kilometerstand 230.000 werd de GTI weer tot leven gewekt waarbij de goede staat van de carrosserie opviel, de meeste exemplaren zijn door de jaren heen door roest aangetast. Ook de techniek zou in blakende gezondheid verkeren, aldus de verkoper. Opvallend is ook de vergaande mate van originaliteit, een zeldzaamheid bij de gemiddelde GTI-rijder. Het 810kg zware autootje zou onlangs nog een omvangrijke onderhoudsbeurt hebben gehad waardoor je deze probleemloos de sporen kunt geven. De prijs van dit icoon is € 19.950.

Deel hieronder je mening over deze Volkswagen!

Tags from the story
0 replies on “Volkswagen Golf 1 GTI 1980”