Jaguar XJS Lynx Eventer Estate 5.3 V12

De Jaguar X-JS, XJS voor de derde generatie, werd in 1975 voor het eerst gepresenteerd als opvolger van de legendarische Jaguar E-Type. Het model zou tot 1996 in productie blijven tot de XK8 zich aandiende als opvolger. De eerste serie had een 5.3 liter V12 met 285pk onder de kap die gekoppeld kon worden aan zowel een handgeschakelde als een automatische versnellingsbak. Ondanks de krachtige motor en de betere aerodynamica bleef de XJ-S in de schaduw staan van de E-Type. Enerzijds had dit met het ontwerp te maken en het breken met de traditie van het weelderig toepassen van leer, anderzijds paste de auto ook niet in het tijdperk waarin de oliecrisis volop uitbrak. Toch was het model niet geheel mislukt, van de eerste serie werden er 16.000 exemplaren geproduceerd tussen 1975 en 1982. Echter begin jaren ’80 was het wel gedaan met de verkoopaantallen, in 1980 verlieten er slechts 1.057 stuks de fabriek. In 1991 werd het ontwerp iets gewijzigd en kreeg het model de naam XJS.

Lynx Motors International Limited uit het Britse Hastings staat bekend om haar replica’s basis van legendarische en inmiddels onbetaalbaar geworden Jaguar modellen als de C-Type en D-Type. Het meest succesvolle model was echter een shooting brake op basis van de Jaguar XJS, genaamd Eventer. In 2002 produceerde men het laatste exemplaar, daarmee kwam het productieaantal op slechts 67 exemplaren.

Jaguar XJS Lynx Eventer Estate 5.3 V12

Deze Jaguar XJS Lynx Eventer Estate 5.3 V12 uit 1983 in chique Sapphire Blue met Magnolia leren interieur wordt te koop aangeboden in Engeland via Pistonheads. De rechts gestuurde shooting brake beschikt over een oneindige reeks fraaie specificaties zoals de dikke V12 gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Hoe lekker zou het zijn een dergelijke praktische en comfortabele auto als daily driver te hebben? De prijs van deze Jaguar is net zo exclusief als zijn productieaantallen, namelijk 69.990 Pond. Dat in ongeveer gelijk aan € 96.000.

Deel hieronder je mening over deze Jaguar!

Tags from the story
0 replies on “Jaguar XJS Lynx Eventer Estate 5.3 V12”