Aston Martin V8 Volante

“Shaken, not stirred…” Deze uitspraak hoort net zo bij James Bond als Aston Martins. De V8 was dan ook als cabriolet (Volante) de trouwe compagnon van Bond in The Living Daylights in 1987 en is gedurende bijna twintig jaar lang, van 1970 tot 1989, in productie geweest. Ook de Prins of Wales wordt geassocieerd met de V8 omdat er op basis van zijn gewenste specificaties een P.O.W. versie op de markt verscheen.

De V8 motor, een ontwerp van Tadek Marek, bleek zeer krachtig en betrouwbaar te zijn. Deze eigenschap leidde er toe dat de motor na het uit productie gaan van de V8 Series nog werd gebruikt in andere modellen. Uiteindelijk rolde dit type motor voor het laatst in oktober 2000 van de band in een Aston Martin V8 Vantage Volante. Opmerkelijk is dat de motoren in eerste instantie met brandstofinjectie van Bosch werden geleverd maar door de slechte kwaliteit, hoge prijzen en de arbeidsintensieve installatie werd daar snel vanaf gezien en werden er carburateurs van Weber toegepast. Dat gaf de auto een 0,2 seconden snellere acceleratie, namelijk van 0 naar 100 kilometer in 5,7 seconden. Ongekend in die tijd!

HET AANBOD

Deze Aston Martin V8 Volante uit 1982 met Vantage en P.O.W. specificaties is oorspronkelijk nieuw geleverd in de USA en wordt nu te koop aangeboden in Duitsland. Begin jaren ’90 kwam de auto in Engeland terecht waarna de deze door zijn toenmalige eigenaar flink is gemodificeerd naar Vantage specificaties wat uit diverse rekeningen zou blijken. Dat hield aanpassingen in aan de cilinderkop, nokkenas, uitlaat etc. De tellerstand in 1996 was slechts 14.990 mijl, de huidige stand laat nog altijd maar een bescheiden 31.500 mijl aan. De laatste eigenaar heeft de auto bij een Duitse Aston Martin dealer in onderhoud gehad wat ook uit diverse rekeningen blijkt. Het was ook deze dealer die de auto heeft aangepast naar P.O.W. specificaties. Origineel zijn er slechts 27 exemplaren in deze uitvoering uit de fabriek gerold (22 in RHD en 5 in LHD). Toen is er ook een zwarte laklaag aangebracht (de auto was origineel rood) en is het interieur eveneens in die stemmige kleur aangepast. Deze zeer goed onderhouden matching-numbers V8 wordt te koop aangeboden voor € 150.000. Zie HIER voor de advertentie van Wünscholdtimer.

Deel hieronder je mening over deze Aston Martin!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin V8 Volante”