Ford Sierra 2.0 16V Cosworth

De Ford Sierra werd in 1982 als opvolger van de Cortina en Taunus gepresenteerd en werd direct een verkoopsucces. De Sierra beschikte in tegenstelling tot de meeste concurrenten in die tijd nog over achterwielaandrijving.

Er werden ook sportieve versies op de markt gebracht waarvan de XR4i de eerste was, gevolgd door de Cosworth. De XR4i beschikte over een 2.8 of 2.9 liter V6 motor, onder de kap van de Cosworth lag een 2.0 liter turbomotor die 204pk leverde. Technisch kenden beide modellen weinig overeenkomsten. Een goede Cosworth vind je bijna niet meer in originele staat met weinig kilometers.

HET AANBOD

Deze Ford Sierra 2.0 16V Cosworth uit 1990 met 149.171km op de teller wordt te koop aangeboden in Nederland. De grijs metallic Cosworth lijkt in vergaande originele staat te verkeren, zo zie je eigenlijk zelden meer. Aanwezige opties zijn: Aux aansluiting, Electrisch verstelbare buitenspiegels, Elektrisch schuifdak, Elektrische ramen voor, Hoofdsteunen achter, Hoofdsteunen voor, Middenarmsteun achter, Middenarmsteun voor, Spoiler, Stootlijsten, en een USB aansluiting. De prijs van deze powersedan is een redelijke € 6.950. Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze Ford!

Tags from the story
0 replies on “Ford Sierra 2.0 16V Cosworth”