Mercedes-Benz 230SL Pagode

De Mercedes 230SL maakt onderdeel uit van de W113-serie en is geproduceerd van 1963 tot 1971. De introductie van de W113 startte met de 230SL in 1963 op de Autosalon van Genève, daar werd de Benz als volgt aangekondigd: “It was our aim to create a very safe and fast sports car with high performance, which despite its sports characteristics, provides a very high degree of traveling comfort”. Later werd het programma uitgebreid met de 250SL (1967) en de 280SL (1968). Alle motoren waren zescilinders in lijn en kon de klant kiezen uit een handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Alle modellen werden als softtop geleverd en was een hardtop optioneel leverbaar. Het was die hardtop die de SL zijn bijnaam “Pagode” bezorgde door de gewelfde vorm van een Chinees pagodedak. Tevens was er een 2 + 2 Coupe leverbaar met hardtop, op de plek van de softtop werd er dan een neerklapbaar bankje gemonteerd.

Het relatief korte en brede chassis gecombineerd met de krachtige motoren en superieure remmen gaven de auto  fantastische rijeigenschappen voor die tijd. Er zouden totaal 23.885 van de band gelopen zijn waarvan meer dan de helft zijn weg vond naar de USA.

Deze Mercedes-Benz 230SL Pagode uit 1965 wordt te koop aangeboden in Duitsland en verkeert geheel in originele niet gerestaureerde staat. Het betreft een oorspronkelijk in Zwitserland geleverde auto met slechts 89.500km op de teller. De combinatie van de groen metallic kleur met het beige leer is erg smaakvol. In tegenstelling tot gerestaureerde exemplaren vertoond de SL een charmant patina. Volgens de verkoper is de SL optisch als technisch erg goed. De prijs is € 45.000. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Mercedes-Benz 230SL Pagode”