Maserati Quattroporte serie 1

De Maserati Quattroporte Serie 1 is geproduceerd van 1963 tot 1969, in totaal zijn er anno 2014 zes generaties van de Italiaanse vierdeurs sedan verschenen. Begin jaren ’60 was de reputatie van Maserati niet stuk te krijgen en verkochten de Italianen ieder jaar meer auto’s.  In 1962 liet Prins Karim Aga Khan een speciale one off Maserati bouwen die ontworpen was door Pietro Frua, de Maserati 5000 WP. Toen het productiemodel van de Quattroporte een jaar later verscheen vielen de overeenkomsten niet te ontkennen. Samen met de Facel Vega en de Lagonda Rapide bevond de Quattroporte zich in een select gezelschap van praktische grand tourers met ruimte voor vier personen waarmee je met 200 km/u of meer in alle comfort lange afstanden kon afleggen.

Een 4.136cc V8 met 256pk was verantwoordelijk voor de aandrijving. Deze was gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak of een drietraps automaat. Een topsnelheid van 230 km/u in de grote sedan was mogelijk! Van deze eerste serie zijn er totaal 230 stuks geproduceerd.

Deze zeer originele handgeschakelde Maserati Quattroporte Serie 1 uit 1966 wordt te koop aangeboden in Oostenrijk. De kilometerstand die wordt vermeld is niet aannemelijk, de teller geeft zo te zien een stand aan van onder de 100.000km.  De auto is uitgevoerd in een fraaie combinatie van donkerblauwe lak met een bruin leren interieur. Volgens de verkoper  heeft de Italiaan een kleine restauratie nodig. De vraagprijs is € 37.000. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Maserati Quattroporte serie 1”