Lancia Fulvia Coupe 1.3 S

De Lancia Fulvia werd voor het eerst getoond aan het grote publiek tijdens de Autosalon van Geneve in 1963 en is tot 1976 geproduceerd. Het model was in drie varianten verkrijgbaar, een 4-deurs Berlina, een 2-deurs Coupé en een Sport op basis van de Coupé. De eerste twee werden door Lancia zelf ontworpen en gebouwd, de Sport door Zagato. De Fulvia staat bekend om zijn successen in de autosport, zo won Lancia het Internationale Rallykampioenschap in 1972.

De Coupé, intern bekend als Tipo 818.130/131, werd in 1965 geintroduceerd. Het ontwerp kwam van Lancia’s eigen designafdeling waar Piero Castagnero verantwoordelijk was voor het ontwerp van  de Fulvia Coupé. De wielbasis van de Coupé werd ingekort en het model kreeg een zwaardere motor (80pk) dan zijn familieleden. De Coupé 1.3 S (2e serie) kreeg een aantal lichte uiterlijke aanpassingen, een nieuwe handgeschakelde vijfversnellingsbak en een sterkere motor met 90pk. De Coupe bleek een echte rijdersauto, het automagazine Road & Track vatte het in 1967 als volgt samen: “a precision motorcar, an engineering tour de force”.

Zie hieronder een filmpje over de Fulvia:

Deze Lancia Fulvia Coupé 1.3 S (Serie 2) uit 1973 met slechts 43.000km op de teller in de stijlvolle bruine kleur met licht beige skai interieur wordt in Nederland te koop aangeboden door Witmer & Odijk. De diepbruine kleur luistert naar de prachtige naam “Marrone Parioli”. Oorspronkelijk is de Fulvia nieuw geleverd aan Andrea De Benardi uit Pavia, na tien jaar werd de auto teruggekocht door de Lancia dealer die helaas failliet ging. Daardoor kwam deze Fulvia een aantal jaren stil te staan. Vervolgens werd de auto verkocht aan de derde en laatste eigenaar voordat de auto naar Nederland werd geïmporteerd.

De verkoper is erg enthousiast over de zeldzame staat van de auto, zo zou de het plaatwerk, de onderkant en de bovenkant erg strak en roestvrij zijn.  De auto is een keer nieuw in de lak gezet wat erg professioneel gedaan is. Prachtige carrosserie. Roestvrij. Het interieur is nog helemaal origineel inclusief het fraaie Nardi stuur. Matching numbers motor en carburateurs. Volgens de verkoper is de Fulvia altijd door een Lancia dealer of specialist onderhouden en is het originele instructieboekje aanwezig. De verkoper vraagt 13.950 voor deze fraaie Italiaan. Zie HIER voor de advertentie van Witmer & Odijk.

Geef hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Fulvia Coupe 1.3 S”