Lancia Flavia 1800 Coupé

De Lancia Flavia werd in 1960 voor het eerst als vierdeurs sedan getoond tijdens de Autosalon van Turijn en verscheen een jaar later op de markt. Op basis van die sedan kwam in 1962 een Coupé op de markt met een verkorte wielbasis. Het ontwerp was afkomstig van Pininfarina die ook verantwoordelijk was voor de productie van de carrosserie. De Coupe was zo’n 200kg lichter als de sedan en bood nog altijd plaats aan vier personen. In eerste instantie lag er een 1.5 liter viercilinder boxer voorin die 90pk leverde. In 1969 kreeg de Coupé een facelift waarbij met name wijzigingen aan de voor- en achterzijde werden aangebracht. Later kwamen er motoren beschikbaar tot 2.o liter inhoud met injectie en een vermogen van 125pk. Eind 1970 liep de laatste Coupé van de band.

HET AANBOD

Deze blauwe Lancia Flavia 1800 Coupe uit 1965 met kilometerstand 43.694km wordt te koop aangeboden in Nederland. Volgens de verkoper is de Lancia conform de aankoopfactuur nieuw gekocht in Brussel. Het betreft de versie met 1.8 liter motor die 105pk levert. De auto schijnt zeer goed te rijden maar zou niet perfect zijn, derhalve wel een hele goede basis voor een restauratie. De prijs van deze mooi gelijnde Italiaan is € 13.950. Zie HIER voor de advertentie op Mobile.de.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
One reply on “Lancia Flavia 1800 Coupé”
  1. I had twoof these in the 60s reg number yud 957 and no its gone forgot never mind never forget these lancias,met my wife because of it, girls used to point at it Italian air horns too, theres that car bearing in mind in Merthyr Tydfil south wales uk. nearest supercar was an mg magnette or an allegro and perhaps ford anglias,felt like a millionaire found out I wasn’t a millionaire pretty quick when number four piston had a rattle.brian Williams . thanks for the memories

Comments are closed.