Lancia Delta HF Integrale Edizione Finale

Dit Italiaanse rallykanon is een automobiel icoon voor velen. Deze status werd met name bereikt door de vele rallysuccessen. Zo vernederde Lancia met dit model de Audi Quattro en kon men in 1986 maar liefst 10 van de 11 zeges in het World Rally Championships  noteren. Door de jaren heen werd het model steeds verder ontwikkeld om de voorsprong in de autosport te behouden. Dat leidde tot een fraaie reeks bijzondere Evolution modellen geschikt voor straatgebruik.

De Evolution I had een bredere spoorbreedte vergeleken met zijn voorgangers en de wielkasten waren flink uitgebouwd, de motor was opgevoerd naar 210pk. In juni 1993 diende de Evolution 2 zich aan met een meer krachtige 2 liter 16-kleps motor. Om het einde van de productie te vieren werden er speciaal voor de Japanse markt 250 Delta’s gemaakt, de Edizione Finale met een 250pk sterke motor en verbeterd onderstel en een aantal cosmetische aanpassingen. Ze waren slechts in één kleur leverbaar, rood met geel/blauwe striping wat gelijk was aan de rallyauto’s van Lancia in de jaren ’60 en ’70.

Lancia Delta HF Integrale Edizione Finale

Deze Lancia Delta HF Integrale Edizione Finale wordt in Engeland te koop aangeboden door Fast Classics. De Integrale is nieuw geleverd door Todoroki Setagaya in Tokyo en heeft sindsdien maar 16.123 mijl (!) gereden. Volgens de verkoper is de Lancia goed onderhouden met 9 servicebeurten in het boekje. De algehele staat wordt omschreven als perfect, na aankomst is de Lancia geheel nagekeken door specialist Walkers die een servicebeurt heeft uitgevoerd en de laatste puntjes op de i heeft gezet. Man man man wat zouden wij graag dit Italiaanse rallykanon in de garage willen hebben staan, wanneer er ongerekend ongeveer € 129.700 betaald wordt aan de verkoper is dat haalbaar.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
One reply on “Lancia Delta HF Integrale Edizione Finale”

Comments are closed.