Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione

De Alfa Romeo 75 is de laatste auto die zelfstandig door Alfa Romeo is geproduceerd voordat het werd overgenomen door Fiat. Liefhebbers roemen de auto vanwege de sportieve rijeigenschappen dat met name kwam door de achterwielaandrijving en de fijne motoren. In de ogen van velen is dit dan ook de laatste “echte” Alfa die van de band liep. Door de overname van Fiat werd de 75 het laatste model met achterwielaandrijving van Alfa Romeo (in die tijd, momenteel komt men er weer op terug met bijvoorbeeld de 8C). De 75 werd gelanceerd in 1984 en bleef tot 1992 in productie.

De techniek van de 75 was afkomstig van de Alfa Romeo Alfetta. De lijnvoering was afgeleid van de Nuova Giulietta. Er werd een hele reeks aan motoren geleverd, met name viercilinders. Echter als we het hebben over de lekkerste versies zijn het wel de 1.8 turbo en de V6 motoren.

De Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione werd in 1987 geproduceerd in een kleine oplage van 500 stuks voor homologatie in de Groep A. Onder de kap lag een naar 1.762cc verkleinde viercilinder motor met turbo die naar verluid evenveel vermogen leverde als de normale 1.8 Turbo, namelijk 155pk. Echter zou de motor veel makkelijker toegankelijker zijn om deze te tunen. De Evoluzione sprint in 7,6 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 220 km/u.

Filmpje!

HET AANBOD

Deze volledige originele Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione uit 1987 met slechts 82.132km op de teller wordt te koop aangeboden in Italië. Als je een dergelijke auto zoekt moet je echt in het moederland zijn van Alfa Romeo, ondanks de zeer beperkte oplage is er nog redelijk wat aanbod van deze homologatiespecial. Prijzen variëren behoorlijk, vanaf ongeveer 10.000 euro tot meer dan 30.000 euro. Deze Evoluzione is van de eerste de eigenaar die de 75 naar eigen zeggen zeer goed onderhouden heeft. Dat zou ook blijken ook de gedocumenteerde historie van de auto. De auto zou nooit schade hebben gehad en de airconditioning is onlangs nog vernieuwd. Het Recaro interieur zou ook nog in top staat verkeren. De prijs van deze erg lekkere Alfa is € 28.000. Zie HIER voor de advertentie op Autoscout24.nl.

Deel hieronder je mening over deze Alfa!

Tags from the story
0 replies on “Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione”