Lancia Beta Monte Carlo

De Lancia Beta Montecarlo, intern bekend onder Type 137, is een sportauto met middenmotor die geproduceerd is tussen 1975 en 1981 en werd zowel geleverd als Coupé als Spider. De auto moest in eerste instantie dienen als opvolger van Pininfarina’s Fiat 124 Coupe maar werd een op zichzelf staand model toen Fiat koos voor de X1/9 als opvolger, een ontwerp van Bertone. De Montecarlo was de eerste auto die volledig door Pininfarina ontwikkeld en gebouwd is. In 1975 werd het productiemodel aan het grote publiek getoond tijdens de Autosalon van Genève. Vanwege de oliecrisis lag er geen 3 liter motor achter de voorstoelen naar een 2 liter twin cam die een vermogen leverde van 120pk. Daarmee bereikte de Montecarlo een topsnelheid van meer dan 190 km/u en sprintte deze naar de 100 in 9,3 seconden. Er zouden totaal 7.798 stuks van de band lopen tot 1982.

Lancia Beta Monte Carlo

Deze Lancia Beta Monte Carlo in briljante kleurencombinatie wordt in Frankrijk te koop aangeboden door Leclere Maison De Ventes Aux Enchere. In 1978 zag deze Italiaanse sportcoupé het licht en verkeert nog altijd in een vergaande originele staat, de pastelgroene lak is de oorspronkelijke kleur.

Het interieur vertoond een charmant patina, een jaar geleden zou de auto technisch helemaal nagelopen zijn en is er een algemene revisie uitgevoerd. Men verwacht een opbrengst tussen de € 12.000 en € 15.000.

Deel hieronder je mening over deze Lancia!

Tags from the story
0 replies on “Lancia Beta Monte Carlo”