Mercedes-Benz S-Klasse Heckflosse 190 Universal

Deze Mercedes 200 D Universal is de zeer zeldzame stationwagon uitvoering van de W110 serie. Dit model met de bijnaam “Heckflosse”, wat staat voor vleugelstaart, werd geproduceerd van 1961 tot 1968 tot deze werd afgelost door de E-Klasse. De W110 had een aantal unieke kenmerken, met name op het gebied van veiligheid. Zo vond er een intensief testtraject plaats voor optimale veiligheid waar o.a. het “zachte” dashboard uit voort kwam om ernstige verwondingen te vermijden. Met name de diesels waren erg succesvol door de betrouwbaarheid en de relatief lage onderhoudskosten.

De Universal was technisch gebaseerd op de sedan en bood een grote bagageruimte afgewerkt met een houten vloer. Exacte productiecijfers zijn moeilijk te vinden. Wij vonden een totaal productieaantal van ongeveer 300 exemplaren waarvan zo’n 30 stuks nog rond zouden rijden.

Mercedes-Benz S-Klasse Heckflosse 190 Universal

Deze Mercedes-Benz S-Klasse Heckflosse 190 Universal wordt in Duitsland te koop aangeboden via Classic Driver. In 1965 rolde de praktische Benz de fabriek uit en inmiddels geeft de teller 80.000km weer. Volgens de verkoper verkeert de auto in een goede optische en technische staat en maakte deze onderdeel uit van een restauratie enige jaren geleden.

Het zou starten en wegrijden zijn nadat je onbekend bedrag bij de verkoper hebt achtergelaten, de prijs is namelijk helaas op aanvraag.

Deel hieronder je mening over deze Mercedes-Benz!

Tags from the story
One reply on “Mercedes-Benz S-Klasse Heckflosse 190 Universal”

Comments are closed.