Aston Martin DB7 Zagato

De samenwerking tussen Zagato en Aston Martin heeft een aantal zeer fraaie en uiterst begeerlijke klassiekers opgeleverd en de relatie duurt vandaag de dag nog altijd voort. Het begon in 1960 met de spectaculaire DB4GT Zagato met een vederlichte aluminium body. Van dit type zijn slechts 19 stuks geproduceerd waardoor het momenteel de meest waardevolle Aston Martins zijn in de gehele historie van het merk. Deze eerste samenwerking tussen de Italianen en de Britten zorgde er ook voor dat bepaalde details in het ontwerp hun weg vonden in toekomstige modellen van Aston Martin. Pas in 1985 zou er weer een Aston Martin Zagato verschijnen in de vorm van de V8 Vantage Zagato.

De Aston Martin DB7 Zagato was een gezamenlijk project van Adrea Zagato en Henrik Fisker, die op dat moment de designchef was bij Aston Martin. In 2002 werd het resultaat voor het eerst getoond op de Autosalon van Parijs. Het chassis was 151mm ingekort en de wielbasis nog eens 60mm ten opzichte van de standaard DB7. Daarmee verloor de Zagato 130 pond aan gewicht. Door deze wijzigingen beschikte het model over rijeigenschappen die zijn “normale” familieleden overtroffen. De meest opvallende wijzigingen in het ontwerp zaten aan de achterzijde met de ronde lampjes en in het kenmerkende “double bubble” dak. Een 6.0 liter V12 met 435pk moest zorgen voor aansprekende prestaties. Ook bij dit model was de productie gelimiteerd tot 99 exemplaren.

Zie hieronder voor detailbeelden:

Deze Aston Martin DB7 Zagato uit 2004 is het 61e exemplaar en wordt te koop aangeboden door RM-Auctions. Opvallend is dat de auto slechts één eigenaar heeft gekend en maar 1.100 kilometer heeft gereden! De bijna nieuwstaat, de stijlvolle kleurencombinatie van donkerblauw met beige leer en de zeer beperkte oplage maken dit nu al tot een unieke en waarschijnlijk ook waardevaste klassieker. Je ziet deze modellen dan ook zelden op de aanbodsites verschijnen. De opbrengst wordt geschat tussen de €120.000 en €160.000. Zie HIER voor de advertentie op Classic Driver.

Deel hieronder je mening over deze auto!

Tags from the story
0 replies on “Aston Martin DB7 Zagato”