Jensen Interceptor Series 3

Een quote uit de Jensen verkoopbrochure luidde: “een Jensen bezitten zegt meer over jou dan jezelf zou kunnen vertellen”. De Jensen Interceptor was een combinatie van Italiaans design (Carrozzeria Touring), Brits vakmanschap en Amerikaanse muscles (Chrysler V8). Het is de ultieme “gentlemens express”.

De Jensen Interceptor serie is een met de hand gebouwde Gran Turismo (GT) tussen 1966 en 1976 door Jensen Motors in Engeland. Reeds eerder verscheen er een Interceptor die in eigen huis bij Jensen was ontworpen waarbij de body uit polyester werd gemaakt. Voor het type Interceptor in dit item werd overgegaan op een traditionele stalen body, echter het design was dit keer afkomstig van Carrozzeria Touring uit Italië. De eerste bodies werden gebouwd door Vignale in Italië maar al snel nam Jensen de productie zelf over in hun fabriek in West Bromwich.

Jensen gebruikte Chrysler V8 motoren voor de Interceptor, beginnende met de 6.276CC gekoppeld aan een handgeschakelde of TorqueFlite automatische transmissie die de achterwielen aandreef. Dit model staat bekend als de Mark 1 waarvan slechts tweeëntwintig exemplaren werden gebouwd. Later zal dezelfde motor in diverse aangepaste versies verschijnen tot zelfs een 330pk sterke 7.212cc versie. Dat leverde een topsnelheid op van 225 km/u en een sprint van 0 naar 100 in 7,3 seconden.

De Interceptor was leverbaar in drie carrosserievarianten: de 2-deurs hatchback, de 2-deurs convertible en de 2-deurs coupé. Alle versies beschikten over 4 zitplaatsen.

Jensen Interceptor Series 3

Deze Jensen Interceptor Series 3 in stijlvol donkerblauw met beige leer wordt te koop aangeboden in eigen land door The Houtkamp Collection. De gentlemen’s driver is voor het eerst geregistreerd in 1973.

jensen_interceptor-2888

Er wordt helaas (nog) geen uitvoerige omschrijving gegeven door de verkoper inzake de staat en historie van de auto. Echter afgaande op de foto’s lijkt het om een volledig gerestaureerd exemplaar in uitstekende staat te gaan. De prijs is € 60.000.

Deel hieronder je mening over deze Jensen!

Tags from the story
0 replies on “Jensen Interceptor Series 3”