BMW Z8

De BMW Z8 is ontworpen onder leiding van Chris Bangle die zorgde voor heel wat opschudding bij BMW met zijn, niet door iedereen geliefde, nieuwe designrichting. In 1999 verscheen de Z8 voor het eerst op de IAA in Frankfurt waarbij direct opviel dat de nieuwe telg gebaseerd was op de BMW 507, de productie liep in beperkte oplage van april 2000 tot juli 2003.

Onder de lange motorkap lag een 4.9 liter V8, gebouwd door BMW Motorsport, die een respectabele 400pk produceerde. Zo sprintte de Z8 van 0 naar 100 in 4,7 seconden en was de topsnelheid begrenst op 250 km/u, zonder deze beperking was 300 km/u haalbaar. Overigens waren er geen opties te bestellen, alle modellen waren standaard zeer rijk uitgerust en men kon uit 5 kleuren kiezen: titaniumzilver, zwart, stratosgrijs, topazblauw, rood en een speciale two tone individual kleur. Daarbij kon men leer in drie kleuren kiezen; rood, zwart, beige en combinaties daarvan. Het zijn dan ook deze kleurencombinaties die momenteel erg de waarde beïnvloeden, hoe exotischer hoe duurder. De productie bleef beperkt tot 5.703 stuks waarbij ieder exemplaar volledig met de hand werd gebouwd.

Vanaf het eerste moment was de Z8 enorm geliefd, waarschijnlijk mede door zijn optreden in de James Bond film “The World Is Not Enough”. De populariteit is altijd gebleven, met name de laatste tijd stijgen de prijzen fors.

BMW Z8

Deze BMW Z8 uit 2002 wordt te koop aangeboden in eigen land via Classic Driver. Het is de kleurencombinatie van de zwarte lak met het beige leren interieur dat opvalt, een combinatie die niet vaak is uitgeleverd destijds.

BMW Z8 06

Volgens de verkoper is de BMW nieuw geleverd in Duitsland en verkeert deze in een uitstekende staat. Slechts 50.000km ervaring is opgedaan bij twee verschillende eigenaren. Daarnaast beschikt de Z8 over de begeerlijke Alpina 20 inch velgen en uitvoerige documentatie. Met een prijs van € 245.000 is deze Z8 wat duurder dan het gemiddelde aanbod.

Deel hieronder je mening over deze BMW!

Tags from the story
0 replies on “BMW Z8”