Frazer Nash Le Mans Coupé

De Frazer Nash Le Mans Coupé werd geïntroduceerd in 1953, het was in essentie een Targa Florio met een hard top the Le Mans Coupe. Onder de bloedstollend mooie aluminium body ging een stijf buizenframe en onafhankelijke wielophanging voor schuil. Onder de kap lag de geliefde 2 liter motor van Bristol. Van de 9 gebouwde exemplaren zouden er uiteindelijk 3 deelnemen aan Le Mans.

Frazer Nash Le Mans Coupé

Deze Frazer Nash Le Mans Coupé wordt in Engeland te koop aangeboden door Pendine. FN197 is volgens de verkoper de ultieme uitvoering van de totaal 9 gebouwde exemplaren, niet alleen was dit de showauto op de Earls Court Motor Show in 1954, er werden ook vele verbeteringen doorgevoerd voor dit exemplaar. Zo bouwde Bristol speciaal de motor voor deze auto met een compressieratio van 8.5.1. ten opzichte van de standaard 7.5. Maar dit exemplaar beschikte ook over instelbare lamellen van de radiator, center lock wielen, speciale stoelen en een ‘fly off’ handrem.

 

De eerste eigenaar was ene heer Twentyman die ging racen met de auto in de jaren 1955 en 1956, bekend is dat de auto in 1957 alweer te koop werd aangeboden met 24.000 miles op de teller. De derde eigenaar zou de auto maar liefst 30 jaar in bezit houden tot in 1995, toen verscheen deze op een veiling van Brooks Olympia. In 1999 en 2001 wisselde de Britse coupé nog eens van eigenaar. Volgens de verkoper betreft het een zeer origineel exemplaar die bij elk historisch evenement ingezet kan worden.

De prijs is helaas op aanvraag!

Tags from the story
0 replies on “Frazer Nash Le Mans Coupé”